miercuri, 29 decembrie 2010

Prajitura cu mere

Reteta preluata de la Teo

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Ingrediente:

Prajitura cu mere

Pentru blat:
6 oua
250g zahar tos
250ml ulei
360g faina
1 pliculet praf de copt
2 pliculete zahar vanilinat

Pentru umplutura:

1kg mere (aici puteti pune mai multe sau mai putine mere, depinde de cum va place, cu mai mult sau mai putin mar)
4 linguri pesmet
200g zahar tos (sau dupa gust, mai putin zahar daca vi se pare prea dulce)

3 linguri pesmet pentru pudrat blatul

Margarina pentru uns tava
Faina pentru tapetat tava

Zahar pudra pentru pudrat prajitura

Mod de preparare:
Spalam merele si le curatam de coaja.

Prajitura cu mere

Dupa ce am curatat merele, le dam pe razatoarea mare, apoi le stoarcem in pumni pentru a scurge surplusul de suc.

Prajitura cu mere

Punem merele razalite si stoarse intr-o cratita, adaugam 200g zahar  tos, amestecam si lasam la calit intre 5 – 10 minute, pana se inmoaie.

Prajitura cu mere

Dupa ce merele s-au calit, adaugam in cratita 4 linguri de pesmet si  amestecam pana se incorporeaza bine, apoi le lasam la racit.

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Dupa ce avem umplutura de mar pregatita, incepem sa ne ocupam de compozitia pentru blat.
Intr-un castron punem faina, adaugam apoi un plic de praf de copt si amestecam pana se inglobeaza.

Prajitura cu mere

Intr-un castron incapator punem 6 oua, adaugam zaharul tos,  pliculetele de zahar vanilinat si mixam pana se omogenizeaza foarte  bine.

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Adaugam in compozitia rezultata uleiul si mixam din nou, pana se omogenizeaza.

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Urmeaza faina, pe care o adaugam in ploaie si amestecam cu spatula, fara oprire pana se inglobeaza complet.

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Ungem o tava cu margarina si o tapetam cu faina (tava mea are 24/28cm  si 4cm inaltime) si turnam in tava jumatate din compozitia de blat, o  intindem uniform cu spatula, daca mai este nevoie, apoi presaram  deasupra 3 linguri de pesmet.

Prajitura cu mere

Peste primul strat de blat, presarat cu pesmet, adaugam merele calite, uniform pe toata suprafata.

Prajitura cu mere

Peste stratul de mere adaugam si cea de-a doua parte din compozitia de blat, pe care la fel o intindem uniform.

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Coacem prajitura in cuptorul incins la 180 grade Celsius, pentru aproximativ 40minute, pana trece testul scobitorii.
Dupa ce s-a copt, scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racit, o pudram cu zahar si o sevim, este delicioasa.

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu