miercuri, 29 decembrie 2010

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Ingrediente:

Prajitura desteapta

8 oua
250g margarina
225g faina
2 linguri apa
1 litru lapte caldut
2 pliculete de zahar vanilinat
300g zahar tos
Zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare:
Luam o cratita si punem cele 250g margarina la topit, dupa care o lasam la racit.

Prajitura desteapta

Albusurile le punem intr-un castron si le batem spuma cu mixerul.

Prajitura desteapta

Intr-un alt castron, mai incapator, punem galbenusurile, adaugam 300g  zahar tos, 2 pliculete zahar vanilinat, cele 2 linguri de apa si mixam  totul pana la omogenizare.

Prajitura desteapta

In compozitia obtinuta adaugam margarina topita si racita si mixam din nou pana la omogenizare.

Prajitura desteapta

In aceasta compozitie adaugam faina in ploaie si mixam pana se incorporeaza complet.

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Adaugam in compozitia rezultata laptele caldut si mixam bine.

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

In final, adaugam in compozitie albusurile batute spuma, amestecam  bine cu un tel pana sunt complet inglobate. Compozitia rezultata este  lichida, avand aspectul unei ciorbe, asa trebuie sa arate, in cuptor, in  timpul coacerii se vor alege singure blatul si crema.

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia  obtinuta in tava si o introducem in cuptorul preincalzit pentru 1 ora,  la foc mic spre mediu, atentie supravegheati prajitura pentru a nu se  arde. De preferat ar fi sa nu deschideti usa cuptorului in timpul  coacerii.

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Dupa ce prajiturica s-a copt o scoatem din cuptor, o lasam in tava la  racit, o pudram cu zahar si apoi o putem servi. Este extraordinara, va  recomand sa o incercati, se pregateste foarte rapid si este tare  gustoasa.

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu